Скочи на садржај

Климерко – Ваздух грађанима

Климерко – Ваздух грађанима

Уживо подаци мерења квалитета ваздуха на локацији Бошко Буха у Бору!

ДесКон Климерко уређај за мерење квалитета ваздуха

Уређај ДесКон Климерко је дизајниран за мерење квалитета ваздуха и приказивање података у реалном времену на веб сајту klimerko.org. Овај текст ће обухватити кључне аспекте функционалности уређаја, укључујући инсталацију, тачност мерења, кориснички интерфејс, и интеграцију са сајтом.

Инсталација

Инсталација уређаја ДесКон Климерко је релативно једноставна. Уређај се може поставити у унутрашње и спољашње просторе лако и једноставно, а 3Д штампано кућиште штити микроконтролер и сензоре од временских утицаја. Потребно је прикључити уређај на напајање и повезати га на кућну Wi-Fi мрежу као што је објашњено у упутству. Наравно постоји и могућност да уређај буде конфигурисан од стране техничких лица.

Тачност мерења

Тестови су показали да ДесКон Климерко прецизно мери параметре квалитета ваздуха, укључујући концентрацију PM2.5 и PM10 честица, као и температуру и влажност ваздуха. Поређење са професионалним уређајима показује минимална одступања, што потврђује поузданост овог уређаја за свакодневну употребу у домаћинствима и мањим пословним просторима.

Кориснички интерфејс

Кориснички интерфејс апликације је интуитиван и једноставан за коришћење. Главни екран приказује тренутне вредности свих мерених параметара, а подаци се ажурирају у реалном времену. Графички прикази и историјски подаци су лако доступни, што омогућава праћење промена у квалитету ваздуха током времена. Поред тога, апликација омогућава подешавање аларма за случајеве када ниво загађења пређе унапред дефинисане границе.

Интеграција са сајтом klimerko.org

Уређај је у потпуности интегрисан са сајтом klimerko.org, где се подаци о квалитету ваздуха аутоматски шаљу и приказују у реалном времену. Корисници могу приступити својим подацима преко сајта, а доступна је и опција дељења података са другим корисницима. Ово омогућава ширење свести о квалитету ваздуха у различитим деловима града и доприноси заједничким напорима за побољшање животне средине.

Закључак

ДесКон Климерко је поуздан и прецизан уређај за мерење квалитета ваздуха, са једноставним процесом инсталације и кориснички пријатељским интерфејсом. Његова интеграција са сајтом klimerko.org омогућава корисницима да лако приступе и анализирају податке, чиме се повећава свест о загађењу ваздуха и подстичу акције за побољшање квалитета живота. Тестови показују да је овај уређај одличан избор за сваког ко жели да прати и унапреди квалитет ваздуха у својој околини.

sr_RSСрпски језик
Powered by TranslatePress