Скочи на садржај

Mинималнa инсталацијa КДЕ Плазме на Федори 2

Федора Линукс користим већ неко извесно време. Прешао сам са Арч Линукса у потрази за неким „мирнијом“ дистрибуцијом. Међутим, превише дуго сам користио Арч да бих прихватио КДЕ спин Федоре која подразумевано долази са гомилом непотребног софтвера. Тражио сам и наравно пронашао упутство за минималну инсталацију КДЕ Плазма окружења на Федори. Писао сам о томе пре од прилике годину дана, а сада стиже нова верзија!

Разлог за ову објаву је што сам овог пута отишао корак даље. Скрипт који сам раније користио прилагодио сам својим потребама. Направио нову ризницу на ГитХабу и настојаћу да је одржавам!

Инсталација у сликама

Инсталација је намењена десктоп рачунару где ми није потребна подршка за ВајФај и дао му додатну свежину. Прилагодио сам упутство за инсталацију новијим верзијама Феодре, тако да су линкови ка упутствима на другим сајтовима новијег датума. Додао одељак за омогућавање ризнице РПМ Фузија и наравно Флетпакова. То је сада већ стандард у дистрибуцији апликација. Да ли је идеално или не, то већ не могу да коментаришем. 🙂

Посматрајте ово као Арч начин за инсталацију КДЕ Плазме на Федори! Оно што је згодно да овај скрипт и пратеће упутство могу да буду добра полазна основа за инсталацију на било којој другој дистрибуцији!

Приложићу и слике како бих додатно документовао читав процес инсталације и наравно коначни резултат! Морам да признам да сам задовољан!

sr_RSСрпски језик
Powered by TranslatePress